Millaista lainaa etsit?

Miten SmartFinance.fi voi auttaa sinua löytämään oikean lainan?Jos etsit lainaa, olet ehkä huomannut, että vaihtoehtoja on paljon. Erilaiset lainatyypit sopivat erilaisille asiakkaille ja erilaisiin tilanteisiin, joten sinun täytyy löytää itsellesi sopivin laina. Me autamme sinua. Me olemme tehneet sopivan lainan löytämisestä ja suomalaisten lainatarjousten vertailusta helppoa. Sopivan lainan löytäminen edellyttää, että tiedät, mitä etsit. Katsotaanpa vaihtoehtojasi hieman tarkemmin:

Vakuudettomat lainat

Suomessa yksityishenkilöt voivat lainata ilman vakuuksia jopa 10000€ 4 vuoden maksuajalla. Näihin lainoihin ei tarvita vakuuksia, mutta maksuehdot riippuvat henkilökohtaisesta tilanteestasi sekä lainasummasta: 5000-10000€ lainoissa korko on yleensä pienempi. Yleisesti voidaan sanoa, että mitä suurempi lainasumma, sitä matalampi korko.

Vakuudelliset lainat

Vakuudellisissa lainoissa lainan vakuuteni on jotakin, esimerkiksi kiinteistö, joka turvaa lainanantajan asemaa siinä tilanteessa, että et maksa lainaasi takaisin. Voi ottaa useamman kuin yhden vakuudettoman lainan pitkillä maksuajoilla. Pitkässä juoksussa tämä on kalliimpi vaihtoehto, joten tutki ja vertaile vaihtoehtoja huolellisesti ennen hakemuksen tekemistä. Sinun täytyy myös tietää, että kotisi asettaminen lainan vakuudeksi voi johtaa siihen, että menetät kotisi, jos lyhennyksiä jää useita rästiin.

Taatut lainat

Jonkun toisen takaama laina on mahdollisuus lainan saamiseen sellaisille, jotka eivät ilman takaajaa välttämättä saisi lainaa. Tarvitset takaajan: jonkun, joka turvaa selustasi ja lupaa maksaa lainasi takaisin, jos et itse siihen pysty. Kyse on yleensä vakuudellisista lainoista, mikä tarkoittaa sitä, että takaajallasi täytyy olla riittävästi omistusta esimerkiksi kiinteistössä.

Autolainat

Erityinen autolaina voi joskus olla koroltaan edullisempi kuin autoliikkeen tarjoama rahoitus. Lainojen vakuutena on yleensä auto, mikä tarkoittaa sitä, että ulosmitataan, jos maksueriä jää rästiin.

Pikalainat

Pikalaina tai pikavippi on pieni, lyhytaikainen laina. Lainasumma on yleensä joitakin satoja euroja ja laina-aika muutamista viikoista kuukausiin. Pikalainat ovat kätevät tapa saada luottoa, mutta voit joutua maksamaan ylimääräistä, jos et noudata maksusuunnitelmaa. Jos laiminlyöt takaisinmaksun, saat maksuhäiriömerkinnän. On tärkeää, että lainaat vain sen verran kuin pystyt maksamaan takaisin. Jos epäilet kykyjäsi maksaa lainat takaisin, sinun kannattaa ehkä miettiä muita luottovaihtoehtoja.

Joustoluotot

Joustoluotot ovat kuten pikalainat: helppoja ja nopeita lainoja, jonka kustannukset ovat korkeat, jos et voi maksaa niitä ajallaan takaisin.

Vertaislainat

Vertaislainoja välittävät palvelut välittävät yksityishenkilöille toisten yksityishenkilöiden tarjoamia lainoja. Lainat yleensä jaetaan usean lainantarjoajan kesken siten, että esimerkiksi 10000€ lainan myöntää monta ihmistä yhdessä, ei vain yksi ihminen. Teoriassa voit saada tällä tavoin lainallesi paremman koron kuin perinteisestä pankista, mutta aina asia ei ole niin. Mitä korkeampi riskiluokitus sinulla on lainan ottajana, sitä korkeamman koron joudut yleensä maksamaan.

Yrityslainat

Yrityslainat voivat tarjoa yrityksellesi mahdollisuuden toiminnan aloittamiseen tai laajenemiseen. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja, sekä vakuudettomia että vakuudellisia lainoja, jopa vertaislainoja yrityksille. Sinulle sopivin lainamuoto riippuu tarvitsemastasi lainasummasta sekä yritystoimintasi luonteesta.

Parhaan lainatarjouksen valitseminen

Tarjoamme oppaita kaikista lainatyypeistä ja siitä, miten ne sinulle sopivat ja miten löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan.

Oppaissa kerrotaan myös kalleimpien lainojen riskeistä, joten on todella tärkeää, että luet vinkkimme ja pohdit vaihtoehtoja huolellisesti. Voit käyttää vertailutaulukkoa edullisimman ja omiin tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan löytämiseen.

Lainalaskurimme avulla voit laskea, kuinka paljon lainasi maksaa sinulle kuukaudessa ja kokonaisuudessaan. Sinun kannattaa tutustua myös lainanantajista kirjoitettuihin kuvauksiin, jotta tiedät saavasi tarpeeksi laadukasta palvelua. Tämän jälkeen olet valmistautunut riittävän hyvin löytämään itsellesi parhaan mahdollisen lainan.