Vertaile kulutusluotto

Kulutusluotto voi olla oikea ratkaisu sinulle silloin, kun haluat rahoittaa suuren hankinnan tai yhdistellä lainoja. Kulutusluottojen korot ovat usein luottokortteja edullisemmat, joten kulutusluottoa ottamalla voit säästää jopa tuhansia euroja korkokuluissa.

Kulutusluotto – lisätietoja

Mikä kulutusluotto on

Kulutusluotto on kätevä tapa ottaa lainaa ilman vakuuksia. Kun tuntee lainaamisen perusteet, on sen käyttö todella helppoa.

Kulutusluotot ovat helposti saatavilla oleva, verrattain edullinen lainamuoto esimerkiksi uuden auton tai unelmaloman rahoittamiseen. Kun otat lainaa ilman vakuuksia, sinun ei tarvitse käyttää kiinteistöäsi lainan vakuutena.

Luotot ovat joustavia, mikä tarkoittaa sitä, että voit lainata 1000-25000€ jopa 7 vuoden maksuajalla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit sovittaa lainasumman ja takaisinmaksuajan omiin tuloihisi ja omaan elämäntilanteeseesi sopivaksi.

Jos suunnittelet raha-asiasi huolellisesti ja löydät parhaat vakuudettomat lainat, voit käyttää rahat mihin tahansa, kuten kodin remontointiin tai auton hankintaan. Voit ottaa kulutusluottoa jopa muiden lainojen yhdistelyyn.

Hakukelpoisuus

Voit saada lainaa ilman vakuuksia monista paikoista, joista jokaisella on eri kriteerit lainanhakijoille ja erilainen lainakorko. Sekä omassa asunnossa että vuokra-asunnossa asuvat voivat ottaa lainaa ilman vakuuksia.

Lainan korko riippuu lainamäärästä (suuremmilla lainoilla on yleensä alhaisempi korko), lainaehdoista ja henkilökohtaisesta tilanteestasi. Jos luottohistoriasi on hyvä, olet todennäköisesti hakukelpoinen hakemaan parasta kulutusluottoa ja korot ovat kohtuullisia, sillä maksat lainasi todennäköisesti takaisin.

Muissa tapauksissa kulutusluotto voi olla riskisijoitus lainanantajalle, sillä hän ei välttämättä saa rahojaan takaisin. Lainaa ilman vakuuksia voi saada myös ilman luottotietoja, mutta yleensä sellaisessa tapauksessa korko on paljon korkeampi.

Kaikki luotettavat lainanantajat tarkistavat luottotietosi ja kysyvät tulo- ja menotietosi ennen luoton myöntämistä. Sinun luottohistoriasi ja takaisinmaksukykysi vaikuttavat suoraan saamasi tarjouksen korkoon. Korot vaihtelevat lainaajien välillä.

Kun vertailet kulutusluottovaihtoehtoja, voi olla hyödyllistä pitää mielessä luottojen keskeisimmät ominaisuudet ja niiden vaihtelu. Kysy vertaillessasi seuraavat kysymykset.

  • Onko lainan korko kilpailukykyinen? Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva. Vertaa korkoa muiden vastaavien tuotteiden korkoon, jotta varmasti saat parhaan mahdollisen koron.
  • Mitä muita kuluja lainassa on? Sinun täytyy huomioida sekä lainanhoitokulut että tilin perustamisesta aiheutuvat kustannukset. Usein kuluna veloitetaan tilin avausmaksu, jonka lisäksi voi tulla maksettavaksi kuukausimaksu tai vuosimaksu. Myös jotkut lainan lisäominaisuudet saattavat olla maksullisia.
  • Onko takaisinmaksu joustavaa? Kuinka usein voit maksaa lainaerän? Voitko maksaa lainan nopeammin takaisin ilman lisäkustannuksia?
  • Sopivatko lainaehdot sinun tarpeisiisi?Kulutusluotto maksetaan yleensä takaisin 1-7 vuoden kuluessa, ja lyhyemmille laina-ajoille on tarjolla muita tuotteita. Jotkut lainanantajat ovat rajoittuneempia laina-ajan suhteen kuin toiset. Tämä voi näkyä esimerkiksi siten, että tarjolla on vain yhden, kolmen ja seitsemän vuoden lainoja. Varmista, että lainaehdot vastaavat sinun tarpeitasi. Yli seitsemän vuoden takaisinmaksuajan lainoissa on yleensä pienet maksuerät mutta suuremmat korot.

Sopiiko kulutusluotto sinulle?

Kulutusluotto on hyvä vaihtoehto, jos haluat parantaa taloudellista tilannettasi pitkällä aikavälillä.

Jos käytät kulutusluottoa muiden lainojen yhdistelyyn, pääset veloistasi nopeammin eroon. Ota lainaa häitä tai lomamatkaa varten, jos olet varma siitä, että voit maksaa lainan takaisin.

Älä kuitenkaan hae lainaa lykätäksesi sitä, mikä on väistämätöntä. Jos haluat päästä eroon veloistasi, laadi suunnitelma. Jos et selviydy nykyisistä lainoistasi, ota selvää mahdollisuuksista päästä velkajärjestelyyn. Kun olet päättänyt hakea kulutusluottoa, laske maksuerien suuruus eri koroilla, jotta saat selvyyden siitä, mihin olet sitoutumassa.

Jos luottohistoriasi on hyvä ja sinulla on olemassa pankkisuhde, kannattaa sinun kysyä tarjouksia ensin omasta pankistasi.

Ekstrat

Jotkut vakuudettomia luottoja myöntävät yritykset tarjoavat lainoilleen ylimääräistä takaisinmaksuturvaa, jos et esimerkiksi sairauden tai työttömyyden vuoksi pysty maksamaan lainaa takaisin. Harkitse maksullisen takaisinmaksuturvan hankkimista kuitenkin hyvin huolellisesti.

Takaisinmaksuturva maksaa, mutta se voi toisinaan olla hintansa arvoinen – se esimerkiksi tuo sinulle mielenrauhaa, jos lainaat suuremman summan. On kuitenkin tärkeää kysyä itseltään, tarvitseeko takaisinmaksuturvaa todellakin?

Mistä lainaa ilman vakuuksia halvimmalla

Vertailemalla kuukausilyhennyksiä, muita kustannuksia ja mahdollisia lisämaksullisia ominaisuuksia voit löytää omaan tilanteeseesi parhaiten sopivan lainan.

Varmista, että priorisoit tarpeesi: edullinen korko on tärkeä asia, mutta sinulle voi olla tärkeämpää voida pitää maksuvapaita kuukausia tai siirtää eräpäivää ylimääräistä kulua vastaan.

Ottamalla huomioon kaikki nämä tekijät voit hakea tarvitsemaasi lainasummaa ja kykenet maksamaan sen myös takaisin, kun olet valinnut itsellesi sopivat maksuerät. Tämä siitäkin huolimatta, että sinulla olisi huono luottohistoria.

Jos luottohistoriasi on huono, voit saada lainaa ilman vakuuksia esimerkiksi takaajan avulla. Huonon luottohistorian omaavat henkilöt, jotka eivät ole saaneet vakuudetonta luottoa, saattavat huomata, että vakuuksien tai takaajien avulla heillä on paremmat mahdollisuudet saada laina.

Kulutusluottoihin liittyviä kysymyksiä

Miten nopeasti kulutusluotto on tililläni?

Eri lainanantajien maksuajat ovat erilaiset. Jotkut pankit tarjoavat asiakkailleen kulutusluottoa, joka on nostettavissa saman päivän aikana. Toiset luotonantajat siirtävät rahat tilille jopa tunnin sisällä lainahakemuksen hyväksymisestä. Jos tarvitset käteistä mahdollisimman nopeasti, suosittelemme ennen hakemista ottamaan selville sen, kuinka kauan rahojen siirtyminen kestää.

Mikä on kulutusluottojen keskimääräinen korko?

Kirjoitushetkellä keskimääräinen vuosikorko on 12 %. On tärkeää muistaa, että korot voivat vaihdella 5,9 prosentista jopa 30 prosenttiin (luottokelpoisuudestasi riippuen). Korkotaso riippuu myös siitä, onko korko kiinteä vai vaihtuva ja onko laina vakuudeton vai vakuudellinen.

Mitä lainanantaja voi tehdä, jos et voi maksaa vakuudellista kulutusluottoa takaisin?

Nimensä mukaisesti vakuudellinen laina tarkoittaa, että tarjoat jotakin lainasi vakuudeksi. Jos et maksa lainaa takaisin, pankki voi esimerkiksi ulosmitata autosi.

Mikä on paras kulutusluotto?

Valitettavasti tähän ei ole helppo vastata. Paras luotto riippuu tarpeistasi ja luottokelpoisuudestasi. Voit vertailla samankaltaisia lainoja esimerkiksi finder.com.au-sivustolta löytyvän taulukon avulla ja valita kilpailukykyisimmän lainan, joka sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Jos täytät hakuehdot, voit hakea lainaa.

Voinko maksaa kulutusluottoni takaisin sovittua aiemmin?

Se, voitko maksaa kulutusluoton takaisin ennen sovittua ajankohtaa, riippuu lainaehdoistasi. Suurin osa vaihtuvakorkoisista kulutusluotoista on mahdollista maksaa takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia. Kiinteäkorkoisissa kulutusluotoissa lainan maksaminen ennen sovittua ajankohtaa on yleensä maksullista. Ota selvää, liittyykö lainan maksamiseen suunniteltua aiemmin jotain kustannuksia. Saatat ehkä säästää korkokuluissa, mutta et välttämättä lainan kokonaiskustannuksissa, jos joudut maksamaan ylimääräistä sovittua nopeammasta takaisinmaksuaikataulusta.

Minulla on maksuvaikeuksia – Mitä teen?

Jos sinulla on maksuvaikeuksia, ota yhteys lainanantajaan. Lainanantaja voi auttaa sinua laatimaan uuden maksusuunnitelman tai tarjota sinulle jotain vaihtoehtoa erien maksamiseen. Voit myös ottaa yhteyttä kotikuntasi lainaneuvojaan.

Voinko saada kulutusluottoa samana päivänä?

Samana päivänä nostettavat kulutusluotot ovat melko uusi asia, ja sinun täytyy täyttää pankin lainan hakemiselle asettamat kriteerit. Jotkut pankit edellyttävät, että olet jo pankin asiakas tai teet hakemuksen tiettynä ajankohtana. Jos hakemus hyväksytään, rahat voivat olla tililläsi samana päivänä.

Teen töitä osa-aikaisesti tai satunnaisesti. Voinko saada lainaa?

Kyllä. Monet lainanantajat myöntävät kulutusluottoa osa-aikatyötä tekeville.

Tarvitseeko minun kertoa, mihin käytän rahat?

Tämän kysymyksen vastaus riippuu siitä, millaista luottoa haet. Jos haet vakuudellista autolainaa, tarvitsee pankki kaikki mahdolliset tiedot autosta ennen lainapäätöstä. Jos taas haet vakuudetonta kulutusluottoa, tarvitsee sinun kertoa korkeintaan yleisellä tasolla lainasi käyttötarkoitus. Jos käytät luottoa lainojen yhdistämiseen, sinun täytyy antaa tiedot muista lainoistasi.

Miten pikalaina ja kulutusluotto eroavat toisistaan?

Pikalaina, joka tunnetaan myös nimellä pikavippi, on eräänlainen kulutusluotto, mutta toisaalta se eroaa monilta ominaisuuksiltaan kulutusluotoista. Kulutusluottoihin liittyy yleensä 1-7 vuoden laina-aika, ja pikalainat maksetaan yleensä takaisin maksimissaan vuoden sisällä. Pikalainat ovat myös pienempiä, 20-2000€, ja niitä saatetaan joskus myöntää myös luottotiedottomille.