Pikavippi – lisätietoja

Mitä sinun tulee tietää ennen hakemista

Vippi on muihin tapoihin verrattuna melko kallis rahoituskeino, sillä ne pitää maksaa takaisin melko pian. Ennen hakemista ota selvää lainan kustannuksista. Lue lainaehdot huolellisesti, jotta tiedät mihin suostut.

Mitä tapahtuu, jos et voi maksaa eräpäivänä?

Joudut yleensä maksamaan myöhästymismaksua, jos jätät sopimuksen mukaisia eriä maksamatta. Tämä voi tarkoittaa sitä, että maksat lopulta takaisin enemmän kuin mihin alun perin sitoudut. Maksuerien laiminlyönti voi vaikuttaa myös luottoluokitukseesi. Jos jätät toistuvasti maksuja rästiin, lainanantaja voi irtisanoa lainasi. Tämän vuoksi on tärkeää maksaa erät ajallaan.Lainantajilla on omat sääntönsä myöhästyneille ja kokonaan maksamatta jätetyille lyhennyksille, joten ota selvää, mitä tapahtuu, jos et voi maksaa lainaa takaisin eräpäivänä.

Maksuvaikeuksia?

Älä koskaan odota myöhästyneen maksuerän kanssa niin kauan, että lainantajasi ottaa sinuun yhteyttä. Kerro maksuvaikeuksistasi mahdollisimman pian ja voit ehkä sopia uudesta maksuaikataulusta.

Pitäisikö minun ottaa vippi?

Monet meistä ovat tiukilla ja joskus voi tuntua vaikealta selvitä laskuista seuraavaan palkkapäivään saakka. Mutta kannattaako koskaan ottaa vippiä?

Mikä vippi on?

Vippi on kertaluontoinen, lyhytaikainen laina, joka auttaa sinua tilapäisessä rahantarpeessa palkkapäivääsi saakka. Lainasumma vaihtelee yleensä 20€ ja 2000€ välillä, ja se maksetaan kerralla takaisin eräpäivänä. Muista, että lain mukaan alle 2000€ lainan vuosikorko ei saa olla yli 51%. Vaikka lainanantajat suunnittelevat vippinsä lyhytaikaiseksi, pikavippi saattaa johtaa sinut kuukausia kestävään vippikierteeseen – huono ajatus, sillä maksat paljon kuluja.

Miksi vippi olisi hyvä vaihtoehto?

Vippien ei koskaan pitäisi olla ensimmäinen vaihtoehtosi. On kuitenkin olemassa poikkeuksellisia tilanteita, kuten yllättävä lasku tai lääkärikäynti, jolloin päädyt ottamaan pikalainan. Yritä aina ensin keskustella laskun lähettäjän kanssa. Jos selität tilanteesi, voit saada sovittua erääntyneiden laskujen maksun. Jos sinun oikeasti täytyy ottaa vippi, muista vertailla lainatarjouksia, jotta löydät edullisimman lainan.

Miten haet vippiä?

Pikavippiyritykset mainostavat tuotteitaan pikalainoina, joiden hakeminen on helppoa ja nopeaa – tähän juuri perustuukin osa niiden viehätyksestä. Vipit sopivat paremmin henkilöille, joiden luottohistoria on huono. Tämä tarkoittaa sitä, että kehno maksuhistoria ei välttämättä vaikuta hakemukseesi, vaikka lainantajan pitäisikin tarkistaa luottotietosi. Voit hakea pikavippiä netissä ja rahat voivat olla tililläsi jopa 15 minuutissa. Jos olet yli 18-vuotias, sinulla on pankkitili ja säännölliset työtulot, voit todennäköisesti hakea pikalainaa laajasta lainanantajien valikoimasta. Tämä mahdollistaa lainojen vertailun ja edullisimman lainan löytämisen.

Mikä tärkeintä, vaikka pikalainojen hakeminen on helppoa ja nopeaa, se ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi kiirehtiä hakemuksen tekemisessä. Mieti asiaa rauhassa ja lue myös pienellä tekstillä kirjoitetut osat lainaehdoista huolellisesti. Vertaa pikalainoja myöntäviä yrityksiä ja niiden kriteerejä – vertaa myös korkoa ja muita kustannuksia. Muista, että lain mukaan alle 2000€ lainan todellinen vuosikorko ei voi olla yli 51%.

Miten lainaaminen toimii sinulle?

Jos haluat ottaa pikalainan korkeista koroista huolimatta, ainoa tapa päästä eroon tukalasta taloudellisesta tilanteesta on maksaa koko summa takaisin mahdollisimman pian, kun olet saanut palkkasi. On tärkeää, että lainaat rahaa vain, jos pystyt maksamaan sen takaisin mahdollisimman nopeasti. Lainaa siksi vain se summa, jonka todella tarvitset. Jos sinun täytyy lainata 600€, mieti tarkasti, pärjäisitkö muutama satasta pienemmällä summalla. Älä koskaan lainaa enempää kuin tarvitset vain siksi, että rahan saaminen on niin helppoa. Siten tekisit vain vaikeasta tilanteestasi entistäkin vaikeamman.

Etsi uusi pikavippiyritys

Jos olet aiemmin ottanut lainaa, älä houkutuksesta huolimatta käytä samaa lainanantajaa kuin aiemmin vain siksi, että tiedät heidän hyväksyvän sinut (vaikka olisitkin huolissasi luottotietojen tarkistuksesta). Uusilla yrityksillä voi olla edullisempia tarjouksia. On tärkeää ottaa vaihtoehdoista selvää, sillä pikavippi ei ole halpa laina. Lainaamalla uudesta yrityksestä voit saada vipin merkittävästi edullisemmin. Jos sinun on välttämättä otettava pikavippi, varmista, että käytät vertailussasi tunnettuja lainanantajia. Valitse vaihtoehto, jossa maksat vähiten korkoa ja muita kuluja. Maksa sitten laina takaisin mahdollisimman nopeasti.

Mitä vaihtoehtoja on?

Pyydä ystäviltä ja perheenjäseniltä. Ystäviltä ja perheenjäseniltä lainaaminen on todennäköisesti edullisin mutta ehkä myös vaikein tehtävä. Tämän vaihtoehdon toimivuus riippuu tarvitsemastasi summasta ja rakkaimpiesi anteliaisuudesta, mutta tämä on silti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto pikavipille, jota et voi maksaa ajallaan takaisin

Pyydä palkasta ennakkoa. Jos et selviydy seuraavaan palkkapäivään saakka, voit kysyä työnantajaltasi palkkaennakkoa. Pahinta mitä voi tapahtua on se, että he sanovat ei.

Pikavippivertailustamme

Keitä vertailumme sisältää?

Taulukkomme sisältää lainapalveluita ja rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat pikalainoja. Kaikki toimivat viranomaisten valvonnan alaisuudessa, täyttävät omat kriteerimme eivätkä he välitä tietojasi muille lainanantajille ilman lupaasi. Täällä lisätietoja siitä, miten sivustomme toimii.

Miten hyödymme vertailustamme?

Olemme solmineet kaupallisia sopimuksia joidenkin taulukossa esitettyjen yritysten kanssa ja saamme komissiota, jos autamme sinua valitsemaan heidän tuotteensa.